Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rotinger/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460

СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ СТАНДАРТ

rotinger disk small all

ROTINGER за шофьори

Спирачните дискове подобно на спирачните накладки принадлежат към категорията продукти, които са „под особен надзор“ от клиентите. В тази категория няма място за продукти с ниско качество. Шофьорите, които след смяна на техните спирачни дискове установят че има вибрации по окачването на колата веднага се връщат в сервиза за да се оплачат и въобще не се интересуват каква е причината. Именно за това както механиците така и вносителите и търговците на такива части разчитат само на производители с доказано качество.

Не е само от дисковете!

ROTINGER отдава голямо значение на проблема за биенето на дисковете. По време на тестовете имахме възможността да идентифицираме няколко допълнителни фактора, които понякога „имитират“ ефекта от биене на дисковете. В последствие се оказа, че много често причината за вибрация по време на спиране е в резултат на хлабини по окачването. Добра идея преди да започнете да сменяте части е да бъдат проверени всички закрепващи болтове и гайки по окачването.

Препоръките на ROTINGER към шофьорите

За да се гарантира в пълна степен представянето на предните спирачки и да се насладите на тяхното качество за възможно най-дълъг период от време е желателно да се съблюдават следните препоръки:

  • Избягвайте продължителното спиране      (особено в планински участъци) с изключен от скорост двигател
  • Ако сте към края на своето      пътуване по тежък, планински или изразено спортен маршрут, по който често      сте използвали спирачките е желателно в последната част от пътуването      непосредствено преди да спрете да дадете възможност на спирачките да се      охладят постепенно от въздушната струя.