Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rotinger/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 460

ROTINGER HIGH PERFORMANCE

ROTINGER HIGH PERFORMANCE (HP)  е нова серия спирачни дискове в производствената програма на компанията.


ROTINGER HP е клас спирачни дискове с обогатено съдържание на въглерод (Carbon).  Повишеното съдържание на въглерод  в спирачните дискове спомага за бързото разсейване на топлината, ниски температурни аномалии  и ниска температурна деформация… тоест, увеличава се термичното съпротивление на материала!


Термичните деформации са едни от най-сериозните злини на спирачната система в съвременните автомобили! Дори и малката  деформация на спирачния диск води до неприятни вибрации по време на спиране!
Един от най-ефективните начини за подобряване параметрите на спирачните дискове е повишаване съдържанието на въглерод в чугуна. Използването на дискове Rotinger High Performance подобрява комфорта и безопасността при спиране!

Компанията  ROTINGER произвежда  тези специални спирачни дискове и в двата варианта – СТАНДАРТ и ТУНИНГ!

TUNING ДИСКОВЕ ОТ ROTINGERtarcza3 small

 

ROTINGER е символ за най-високо качество на тунинг дискове! Изключително широката гама (над 1200 референции) покрива почти всички марки и модели автомобили. В допълнение на физическите качества се нарежда и безспорно атрактивния дизайн, който не остава незабелязан и от най-големите тунинг ентусиасти. Спирачните дискове ROTINGER реализират мечтите на много шофьори, които обичат спортната езда и тунинг специалисти, които търсят високи технически показатели и оригинален вид! При това, реализирана мечта на разумна цена!

 

За кого са предназначени дисковете от тунинг серият на ROTINGER?

  • За тези,      които предпочитат динамичното шофиране и сигурността е приоритет.
  • За      ентусиасти на автомобилните спортове, които се занимават с изкуството на      рали спорта.
  • За      любителите на ТУНИНГ визията, които освен модерен вид търсят и високо качеството      на спирачните дискове.

Защо ROTINGER тунинг?

  • ROTINGER      гарантира най-широката гама от тунинг дискове на пазара, може да разберете      кои са вашите в каталога.
  • ROTINGER тунинг дисковете са      единствените в тази ценова категория, които са налични в пет различни      модела тунинг дискове. Може да ги разгледате в нашата галерия.

 

Качеството преди всичко!

Впечатляващият дизайн на спирачните дискове от тунинг серията на ROTINGER е неоспорим, особено за ценителите на тунинг визията. Трябва да се има предвид, че в случая с продуктите на ROTINGERвисоките резултати постигнати по отношение на формата/ визията на дисковете напълно отговаря и на качествата по отношение на тяхното съдържание. Всички отвори/ перфорации са направени по начин, който позволява охлаждането на дисковете да става възможно най-ефективно. Атрактивните канали/ нарези са също внимателно проектирани с цел гарантиране на максимален ефект при почистването заравняването на повърхността на накладките.

 

Забележка!

Оригиналният дизайн на спирачните дискове на ROTINGER е резултат на проучване и при никакви обстоятелства не може да се копира върху други дискове. Всеки нов модел от тунинг серията на ROTINGER е подложен на тестове при екстремни условия на работа, при които може да се провери и потвърди пълната безопасност на дисковете при употреба.

 

Моделите от тунинг серията на ROTINGER:

 


СПИРАЧНИ БАРАБАНИ ROTINGER

 

Спирачните барабани на ROTINGER са произведени по най-съвременни технологии, отговарящи на всички европейски изисквания. Производственият процес се извършва с помощта на цифрово управляеми машини, осигуряващи безопасен производствен процес. Качеството на спирачните барабани на ROTINGER е като това на барабаните за първоначално вграждане. Барабаните са произведени от биметални отливки при използването на иновативна технология. Най-съществената част от производствения процес е балансирането на барабаните.

Защо спирачни барабани ROTINGER?

Производството на барабаните е строго контролирано и заради това те отговарят на най-високите стандарти за качество (ISO 9001: 2000) и гарантират изключителна точност на всички размери. Барабаните покриват най-високите изисквания за производство на спирачни елементи и се характеризират с безшумна работа по време на спиране.

СПИРАЧНИ ДИСКОВЕ СТАНДАРТ

rotinger disk small all

ROTINGER за шофьори

Спирачните дискове подобно на спирачните накладки принадлежат към категорията продукти, които са „под особен надзор“ от клиентите. В тази категория няма място за продукти с ниско качество. Шофьорите, които след смяна на техните спирачни дискове установят че има вибрации по окачването на колата веднага се връщат в сервиза за да се оплачат и въобще не се интересуват каква е причината. Именно за това както механиците така и вносителите и търговците на такива части разчитат само на производители с доказано качество.

Не е само от дисковете!

ROTINGER отдава голямо значение на проблема за биенето на дисковете. По време на тестовете имахме възможността да идентифицираме няколко допълнителни фактора, които понякога „имитират“ ефекта от биене на дисковете. В последствие се оказа, че много често причината за вибрация по време на спиране е в резултат на хлабини по окачването. Добра идея преди да започнете да сменяте части е да бъдат проверени всички закрепващи болтове и гайки по окачването.

Препоръките на ROTINGER към шофьорите

За да се гарантира в пълна степен представянето на предните спирачки и да се насладите на тяхното качество за възможно най-дълъг период от време е желателно да се съблюдават следните препоръки:

  • Избягвайте продължителното спиране      (особено в планински участъци) с изключен от скорост двигател
  • Ако сте към края на своето      пътуване по тежък, планински или изразено спортен маршрут, по който често      сте използвали спирачките е желателно в последната част от пътуването      непосредствено преди да спрете да дадете възможност на спирачките да се      охладят постепенно от въздушната струя.